Wandelen en fietsen

in Sittard-Geleen Bekijk video

Sittard-Geleen is favoriet bij veel wandelaars door de vele bossen, parken en stadstuinen. In de omgeving vind je veel mooie wandel- en fietsroutes.

Routes in Sittard-Geleen

Tip! Route vol Verwondering

In de Grensmaasvallei kom je tal van bijzondere gebouwen en plekken tegen vol verhalen, maar wat doe je als de deuren gesloten zijn? Doorfietsen? Niet tijdens de Route vol Verwondering! Op meer dan 30 locaties langs de route kun je een 360-gradentour en/of een audiotour doen, een wonderlijke virtuele ervaring op je eigen smartphone. Zo kun je je alsnog verwonderen over plekken waar je normaal gesproken niet (binnen)komt. Je kijkt je ogen uit en tegelijkertijd luister je naar de boeiendste verhalen.

Naar de Route vol Verwondering

Lange afstandswandeling RivierPark Maasvallei 'Wandelroute van het jaar'

Deze grensoverschrijdende tocht van 137 km verbindt de 11 Nederlandse en Belgische Maasgemeenten in het RivierPark Maasvallei en brengt je langs de mooiste landschappen en gezellige dorpjes. De wandeling werd in april 2021 verkozen als 'Beste wandelroute van de Benelux'

Bekijk de route

Sittard-Geleen maakt deel uit van het RivierPark Maasvallei. In Grevenbicht, fietsknooppunt 19 (NL) en 46 (BE), kun je met de voet- en fietsveer 't Veerke, de Maas oversteken.

Openingstijden en tarieven
van 1 mei tot en met 30 september, 7 dagen per week

  • van 10.00 tot 19.00 uur in mei
  • van 10.00 uur tot 20.00 uur in juni, juli en augustus
  • van 10.00 tot 19.00 uur in september
  • van 10.00 tot 18.00 uur enkel in het weekend in april en oktober

Bij hoogwater is het mogelijk dat het veerpont tijdelijk uit de vaart wordt genomen

Tarieven

  • 1 euro per persoon per overzetting
  • 5 euro voor een 10-rittenkaart
Sven Kools
Sven Kools Regiomanager Grensmaasvallei

Rivier de Maas vormt een natuurlijke verbinding tussen Nederland en België, nergens is deze duidelijker zichtbaar dan in RivierPark Maasvallei. Ook Sittard-Geleen bevind zich voor een gedeelte in dit bijzondere landschapspark. Ontdek dit grensoverschrijdend gebied per fiets of te voet en benut de veerpontjes om de Grensmaas over te steken.

Meer over Sittard-Geleen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website