Wandelen en fietsen

in Sittard-Geleen Bekijk video

Sittard-Geleen is favoriet bij veel wandelaars door de vele bossen, parken en stadstuinen. In de omgeving vind je veel mooie wandel- en fietsroutes.

Routes in Sittard-Geleen

Rondje Stammenderbos

Buiten een frisse neus halen en dan binnen opwarmen onder het genot van een hapje en drankje? Klinkt dit als de perfecte combinatie? Dan is deze winterse wandeling exact wat je zoekt. Een wandeling van 6,5 kilometer terwijl je onderweg geniet van drie heerlijke winterse amuses bij de Biesenhof, Gasterij Kasteel Terborgh en Gasterie de Bokkereyer. Verkrijgbaar bij bovenstaande horeca locaties en via de Visit Zuid-Limburg shops en webshop. Let op! niet te lopen van 23 t/m 26 december en 1 januari 2020.

Bestel hier Rondje Stammenderbos

Sittard-Geleen maakt deel uit van het RivierPark Maasvallei. In Grevenbicht, fietsknooppunt 19 (NL) en 46 (BE), kun je met de voet- en fietsveer 't Veerke, de Maas oversteken.

Openingstijden en tarieven
van 1 mei tot en met 30 september, 7 dagen per week

  • van 10.00 tot 19.00 uur in mei
  • van 10.00 uur tot 20.00 uur in juni, juli en augustus
  • van 10.00 tot 19.00 uur in september
  • van 10.00 tot 18.00 uur enkel in het weekend in april en oktober

Bij hoogwater is het mogelijk dat het veerpont tijdelijk uit de vaart wordt genomen

Tarieven

  • 1 euro per persoon per overzetting
  • 5 euro voor een 10-rittenkaart
Sven Kools
Sven Kools Regiomanager Grensmaasvallei

Rivier de Maas vormt een natuurlijke verbinding tussen Nederland en België, nergens is deze duidelijker zichtbaar dan in RivierPark Maasvallei. Ook Sittard-Geleen bevind zich voor een gedeelte in dit bijzondere landschapspark. Ontdek dit grensoverschrijdend gebied per fiets of te voet en benut de veerpontjes om de Grensmaas over te steken.

Meer over Sittard-Geleen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website