Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen.

Legendarisch Toon

5 x lachen met Toon

Toon heeft tijdens zijn carrière vele legendarische en memorabele sketches vertoond. hieronder vind je 5 van deze legendarische Toon Hermans momenten. Lachen gegarandeerd :)

1) In een tijdperk dat geen Idols of Holland got Talent kende, komt Hermans 'proefzingen voor de televisie'. Daarbij hangt hij danig de lolbroek uit. Het lied zelf is uitgegroeid tot cultureel erfgoed van de Lage Landen, maar bij het beluisteren ervan oefent u maar beter geduld uit.

2) Sinterklaas is niet de goedlachse kindervriend. 'Ik heb aan weinig mensen een hekel, maar ik kan die man niet uitstaan.'

3) Voor deze ornitholoog hebben vogelsoorten zoals de 'poelifinario', de 'kroet' en de 'brami' geen geheimen meer. De soms weinig voor de hand liggende geluiden die ze produceren evenmin.

4) Jantje ziet voor de verandering de pruimen helemaal niet hangen. 'Ik dacht eerst nog dat zijn vader het hem verboden had. Maar ik heb die vader later nog gesproken en 'Ik niet', zei hij. Van mij mag hij plukken.'

5) Hermans was behalve grappenmaker ook een poëet die lichtvoetig, maar filosofisch naar het leven keek. Dit pareltje komt uit het album 'Als de liefde' van 2000, het jaar waarin Hermans overleed.

gerelateerde links

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website