Sittardse Brandslang

De smaakvolste wandeltocht door Historisch Sittard Reserveer direct!

Slechts een aantal steden in Nederland heeft een officiële ‘Brandslang’. Deze ‘slang’ wordt gevormd door horecagelegenheden die – hoe kan het ook anders – Brand bier schenken. Het is een bijzondere samenwerking van horecagelegenheden die garant staan voor goed gastheerschap, liefde voor het vak en een sfeervolle ambiance.

Over de Sittardse Brandslang

Tijdens de Sittardse Brandslang maak je een stadswandeling door Sittard, een van Nederlands oudste steden. Onderweg bezoekt u vijf Brand bier horecagelegenheden.

De Sittardse Brandslang loop je voor € 17,50 p.p. en is inclusief:

  • *5 Brand Pilsener (of fris);
  • 5 borrelsnacks;
  • diverse Oudhollandse gezelschapsspellen;
  • wandelroute door de historische binnenstad van Sittard.
Direct reserveren

Reserveer uw Sittardse Brandslang

Reserveer online!
Uw Sittardse Brandslang tocht bestelt u online makkelijk, veilig en snel via Tickli.nl. Na aankoop ontvangt u direct per e-mail uw Sittardse Brandslang voucher. Hierop staan eveneens de openingstijden vermeld van de horecagelegenheden. Daarbij de routebeschrijving en scorekaart voor de Oud-Hollandse spellen.

De Brandslang Sittard is te lopen van donderdag t/m zondag (tijdens openingstijden van de 5 Brandslang kroegen). 

 

Op aanvraag

Op aanvraag kunnen groepen vanaf 10 personen de Brandslang ook op maandag t/m woensdag lopen. Stuur uw aanvraag naar sittard@vvvzuidlimburg.nl

Direct reserveren

Gezelligheid tijdens de Sittardse Brandslang

Wandelen en smaakvol genieten tijdens de Sittardse Brandslang

De 5 Sittardse Brandslang kroegen

1

Schtad Zitterd

Hoe bruin moet een bruin café zijn? Zo bruin als het interieur van Schtad Zitterd aan de Markt in Sittard. In dit Brand café is gastvrijheid en gezelligheid een traditie. Toon Hermans kijkt vanaf een gesigneerde foto achter de tap of het naar wens gaat in zijn geboorteplaats. De stamgasten en andere levensgenieters bevolken het lange buffet of het zonovergoten terras. Met een pilsje, of een andere specialiteit van Brand, al dan niet vergezeld met een hapje van de uitgebreide menukaart.

Meer over Schtad Zitterrd
2

Kafee de Kup

De vele instrumenten aan het plafond verraden de voorliefde van de gastheer, terwijl de foto’s aan de wanden de gasten terugvoert naar Sittard in vroeger tijden. Afbeeldingen van markante stadsgezichten, die menigeen zich nog herinnert, zorgen voor gespreksstof terwijl men geniet van het ruime assortiment, tot in de perfectie verzorgde bieren van de Brand Bierbrouwerij, al dan niet vergezeld van een borrelhapje uit de ‘kleinste kaart’.

Meer over Kafee de Kup
3

De Limbourg

Met haar roomkleurige façade maakt Hotel, café & Restaurant de Limbourg haar opwachting op de markt in Sittard. Als een pronkend juweel nodigt ze gasten uit tot een prestigieuze en onvergetelijke entree, overweldigend en bovenal persoonlijk. De gastheer en gastvrouw van de Limbourg dienen hun gasten zoals het betaamt. Samen met hun garde maken ze u wegwijs in de wereld van de bijzondere Limburgse geneugten.

Meer over de Limbourg
4

Cafe Dwaesj

Op een steenworp afstand van het station ligt Café Dwaesj, welke naam in het Sittards dialect onder meer verwijst naar de straat waarin het gevestigd is. De grote en robuuste bar nodigt uit aansluiting te zoeken bij andere gasten. De gastvrije familie Ingendael-Happel serveert haar gasten graag een van de mooie bieren van Brand (onder meer Brand Weizen), Kriek, Westmalle van de tap of een Grimbergen.

Meer over Cafe Dwaesj
5

't Sjterfhoes

Direct naast de Grote Kerk ligt dit meer dan 100 jaar oude café dat nostalgie uitstraalt met een knipoog naar het heden. Eigenlijk is het een gewoon woonhuis waarvan de voorkamer, de gelagkamer, is ingericht als dranklokaal. De overlevering vertelt ons dat hier vroeger ‘het vel werd verzopen’; bij de nodige ‘potten bier’ werd de overledene herdacht. Een ander aannemelijk verhaal laat weten dat daags voor en op de dag van begrafenissen buurtgenoten de klokken kwamen luiden en na deze inspanning welverdiende glazen bier kwamen drinken

Meer over 't Sjterfhoes

Ontdek Historisch Sittard!

Meer over Sittard-Geleen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website