Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen.

Sint Rosaroute SC03 Schinnen

Doenrade Download deze route

Sint Rosaroute SC03 Schinnen

Doenrade Wandelroute 13,8 km Gemiddeld
De Sint Rosaroute laat je Zuid-Limburg van twee kanten zien door een 14 kilometer lange wandelroute langs verschillende dorpjes. Hier zul je zowel het natuurlijke als de stedelijke gezicht van de regio verkennen. Onderweg passeer je het hellingbos rondom Hillensberg, in Duitsland, waar je de grens twee keer zult oversteken. Ook zul je de Krekelberg zien, een beboste heuvel met drie toppen, direct naast Schinnen. Aan het eind van de route keer je richting de stedelijkheid en gezelligheid van de stad Sittard. Hier kom je aan bij de Sint Rosakapel, een klein gebouwtje met een grote en rijke geschiedenis. Parkeren kan in Doenrade of in het centrum van Sittard. Houd voor deze route de grijze paaltjes aan.

Overzicht

Start- en eindpunt

Sittardergats , 6439 Doenrade, Netherlands

Soort route

Wandelroute

Afstand

13,8 km

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website