Lange AfstandsWandeling RivierPark Maasvallei

Sittard Download deze route

Lange AfstandsWandeling RivierPark Maasvallei

Sittard Wandelroute 160,5 km Gemiddeld
Deze grensoverschrijdende tocht van 137 km verbindt de 11 Nederlandse en Belgische Maasgemeenten in het RivierPark Maasvallei en brengt je langs de mooiste landschappen en gezellige dorpjes. De wandeling werd in april 2021 verkozen als 'Beste wandelroute van de Benelux'. Klik hier voor nog meer detail informatie over de Lange Afstand wandeling door RivierPark Maasvallei zoals verschillende startlocaties.

Rivier de Maas boetseerde in Limburg door de eeuwen heen een veelzijdig en boeiend landschap. Er ontstond een wirwar van oude stroomgeulen, afgesneden meanders, dijken en uiterwaarden en een typische fauna en flora. Historische steden en markante dorpen getuigen van een verleden vervlochten met de Maas. Trek je wandelschoenen aan en ontdek het nieuwe grensoverschrijdend (toeristisch recreatief) natuurgebied Rivierpark Maasvallei zelf via deze meerdaagse wandeling. 

Aanlooproute Sittard
Ook de gemeente Sittard-Geleen bevind zich voor een deel in het RivierPark Maasvallei, zoals de vissersplaatjes Grevenbicht en Obbicht. Vanuit Sittard is er een speciale aanlooproute route waarmee je midden in het RivierPark uit komt. Start de LAW RivierPark Maasvallei dus vanuit Sittard en sluit deze af op de historische markt voor een hapje en drankje. Starten kan vanaf meerdere plaatsen. Kom je met de auto parkeer dan direct onder de markt, of bij Kasteel Limbricht en start daar je route. Kom je met de trein, dan kun je starten vanaf het treinstation in Sittard.
Op pad met Jenneke 19 juli 2021

Jenneke loopt een stukje van de meerdaagse wandeltocht die in april 2021 werd verkozen tot 'Beste wandelroute van de Benelux': LAW Rivierpark Maasvallei. De volledige route is 137 km lang en loopt van Maastricht tot aan Maasgouw. Kijk je mee

Bekijk de vlog

Overzicht

Start- en eindpunt

Historische markt te Sittard

Soort route

Wandelroute

Afstand

160,5 km

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website