Fietsroute - Echt-Susteren - Bezinningsfietsroute Zuid-lus

Susteren Download deze route

Fietsroute - Echt-Susteren - Bezinningsfietsroute Zuid-lus

Susteren Fietsroute 31,3 km Gemiddeld
Bezinnen in Het Smalste Stukje Nederland

‘Het Smalste Stukje Nederland, breed genoeg om volop te genieten’. Dat is hoe de gemeente Echt-Susteren zich profileert vanwege haar unieke ligging. Letterlijk daar waar Nederland het smalst is, tussen België en Duitsland in, is het niet breder dan 4,8 kilometer.

Hier is volop aandacht voor kwaliteit van leven, tot rust komen en bezinnen. Hierbij komt deze bezinningsfietsroute goed van pas. De bezinningsfietsroute is opgesplitst in twee lussen en is grotendeels gebaseerd op het bekende fietsknooppuntensysteem. Onderweg kom je verschillende verhalen, musea en relieken tegen.

Ook het religieuze erfgoed is goed vertegenwoordigd in dit stukje Zuid-Limburg. Zo kom je tijdens het fietsen van de noord-lus (47,2 kilometer) langs de Sint-Landricuskerk in Echt, abdij Lilbosch in Pey of het Karmelietessenklooster in Echt. Fiets je de zuid-lus (33,1 kilometer)? Geniet dan van de uitzichten op de Koppelberg in Dieteren, de Sint Johannes de Doper kerk in Nieuwstadt of de eeuwenoude Sint Amelbergabasiliek in Susteren.

Natuurlijk kunnen de fanatieke fietsers beide lussen combineren voor een uitgebreide fietstocht van in totaal 72,3 kilometer. Je zult versteld staan van de prachtige natuur, de mooie vergezichten en natuurlijk de verschillende gezellige terrasjes om even te pauzeren.

De route start op het Salvatorplein, waar je ook eenvoudig kunt parkeren. Download de bezinningsfietsroute van Het Smalste Stukje Nederland via ‘downloads van de auteur’ of haal hem op bij één van de Visit-vestigingen.

Heb je interesse in meer fietsplezier, of wil je zelf een fietsroute samenstellen? Bestel dan een complete fietsknooppuntenkaart met daarop alle Zuid-Limburgse knooppunten via www.visitzuidlimburg.nl/webshop.

Indien je opmerkingen hebt over deze route, kun je dit melden via routepunt@visitzuidlimburg.nl.

Overzicht

Start- en eindpunt

Salvatorplein 9, 6114HE, Susteren, Limburg

Soort route

Fietsroute

Afstand

31,3 km

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Fietsen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website