Hotspots

in Sittard-Geleen

Sittard-Geleen is een stad om lief te hebben. Het hele jaar door is er van alles te beleven. Voordat je dit gaat ontdekken geven we alvast een aantal tips van zaken die je niet mag missen! Dit maakt je dagje uit of vakantie nog leuker!

Deze highlights mag je niet missen

1

Historische Markt Sittard

Geniet op een zomerse dag van een drankje op de historische Markt. Eén van de leukste pareltjes van Limburg! De keuze is reuze. Ga je het liefst naar een traditioneel bruincafé of juist naar één van de hippe lounges? Of maak van je lunch of diner een ‘culinaire wereldreis’ in één van de vele restaurants. Kortom, Bourgondisch genieten in Limburg op zijn best! En vanaf het terras loop je makkelijk de slingerende winkelstraatjes in op zoek naar dat leuke jasje of snuisterijtje.

Lees meer
2

Toon Hermans

Wist je dat het in 2016 100 jaar geleden was dat Nederlands bekendste 'clown' Toon Hermans is geboren. Erg leuk om te doen is de Toon Hermans wandeling waarbij je de stad van Toon, Sittard, leert kennen.

Lees meer
3

Museum De Domijnen Sittard

Museum De Domijnen is een relatief jong museum voor hedendaagse kunst, stedelijke historie en archeologie. Hier kun je  genieten van de geschiedenis van stad en streek en de nieuwste ontwikkelingen in de internationale hedendaagse kunst, die op een eigenzinnige en creatieve manier worden getoond.

Lees meer
4

Funshoppen in Sittard

De historische binnenstad van Sittard staat garant voor sfeervol en ontspannen winkelen. In de autoluwe, pittoreske binnenstad vind je  tal van speciaalzaken, verrassende antiek- en curiosawinkeltjes, bijzondere modezaken en exclusieve designerwinkels. In de gezellige winkelstraatjes zijn bovendien de belangrijkste (inter)nationale winkelketens te vinden. Hier is winkelen een dagje uit!

Lees meer
5

Pater Karelhoeve

Op 11 december 1821 werd hier Pater Karel van Sint Andries geboren. Het Vaticaan heeft twee wonderen op voorspraak van Pater Karel erkend. Daarom werd hij in 2007 in Rome Heilig verklaard. De schuur bij zijn geboortehuis is in 1954 ingericht als kapel. Een plek waar je een bron van kracht en hoop vindt, als je er komt voor een kort gebed, om een kaarsje aan te steken of om een wandeling te maken in de tuin. Er is ook een museum en een winkeltje met religieuze artikelen.

Lees meer
6

Geheime tuinen Sittard

In de oude binnenstad liggen diverse openbaar toegankelijke tuinen, parken en perken die men wel zíet, maar al te vaak niet herkent voor wat ze zijn: verloren, vergeten pareltjes. Samen vormen deze pareltjes een tableau vivant van de geschiedenis van de stad. Zij vertellen ons een verhaal.

Lees mer
7

Kasteelpark Born

Kasteelpark Born, is in 2015 door de ANWB verkozen tot leukste uitje van Limburg. Het is een prachtig ingericht dierenpark waar je heerlijk kunt wandelen en genieten. De trompetzwanen begroeten je enthousiast. In de grachten zwemmen vele soorten zwanen, ganzen en eenden. In het park wandel je langs herten, roofdieren, stekelvarkens en apen. Terwijl je op het terras geniet van een hapje en drankje kun je de kinderen in de aangrenzende speeltuin prima in de gaten houden.

Lees meer
8

Van stadspark naar stadspark

Sittard-Geleen is favoriet bij veel wandelaars door de vele bossen, parken en stadstuinen. In de omgeving vind je verschillende wandelroutes. De wandelroute 'van stadspark naar stadspark' is een aanrader.

Lees meer
9

Drie landen fietstocht

Sittard-Geleen is de ideale uitvalsbasis voor een ontdekkingsreis door de Euregio. Aan de ene zijde vind je de Maas die een natuurlijke verbinding vormt met België, aan de andere kant de regio Selfkant. Een Duitse regio dat van 1949 tot 1963 Nederlands grondgebied was. Ontdek de veelzijdigheid van gemeente Sittard-Geleen zelf via de Drie landen fietstocht. 

Lees meer

Meer over Sittard-Geleen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website