Funshoppen

De autoluwe, pittoreske binnenstad van Sittard staat garant voor sfeervol en ontspannen winkelen. De slingerende winkelstraatjes bieden u tal van speciaalzaken, verrassende antiek- en curiosawinkeltjes, bijzondere modezaken, exclusieve designerwinkels en bovendien de belangrijkste (inter)nationale winkelketens. Hier is winkelen een dagje uit!

Sittard genieten voorop

Bregje de Jong
Bregje de Jong Shopping route Meiden van Sittard

De Meiden van Sittard zijn zelfstandige ondernemers met een eigen speciaalzaak. Meiden die trots zijn op hun historische winkelstad. De winkels van de Meiden zijn verspreid door de hele binnenstad en vormen een mooie route, komend vanaf het station. De Meiden van Sittard nodigen je uit om in Sittard de shoppingroute te lopen en te shoppen! De boekjes zijn verkrijgbaar bij alle Meiden-speciaalzaken en de VVV Limburg Winkel Sittard (Rosmolenstraat 2).

Funshop tip in Sittard-Geleen

De leukste markten & braderieën in Sittard-Geleen

1

St. Joep Markt

Liefhebbers van nostalgische jaarmarkten kunnen hun hart ophalen op de St. Joepmarkt in Sittard. De geschiedenis vertelt dat de burgemeester van Sittard al in 1802 toestemming vroeg voor de markt. En standwerkers wensen elkaar nu nog op deze 19e maart een gelukkig nieuwjaar: het is na een lange winterslaap voor hen het begin van het standwerkersseizoen. En dat betekent dat de ruim vijf kilometer lange markt een shopwalhalla is: hier vind je een geweldige sfeer en leuke koopjes.

lees meer
2

Paasmarkt Born

De Paasmarkt in Born is een echte traditie geworden. Meer dan tweehonderd kooplieden zetten op Tweede Paasdag hun kramen, verkoopwagens en uitstallingen in het centrum. Het is dringen bij de koopjes van de plaatselijke winkeliers, genieten van de bloemen- en plantenkramen en neuzen tussen leuke hebbedingen. Echte shoppers zitten hier goed voor een gezellige dag.

3

Weekmarkten Sittard-Geleen

De weekmarkt in Sittard heeft internationale flair en vindt iedere donderdag plaats van 08.00 tot 14.00 uur, in een prachtig decor van historische geveltjes. Op de markt vind je altijd de leukste aanbiedingen, verse seizoensproducten en unieke specialiteiten. Gezellige terrasjes nodigen uit om heerlijk te relaxen. 

De gezellige en bonte zaterdagmarkt in Geleen is een smeltkroes van culturen. Op deze populaire multiculturele markt vind je lokale en streekproducten, maar ook specialiteiten die afkomstig zijn uit alle uithoeken van de wereld. Loven en bieden is hier nog gewoon. De markt is iedere zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 uur.

Lees meer

Parkeren in Sittard-Geleen

Sittard-Geleen beschikt over diverse parkeergarages en parkeerterreinen voor bezoekers. Goed bereikbaar, met volop parkeerplaatsen voor de deur, vindt je altijd een parkeerplekje in de buurt. In Sittard-Geleen geldt betaald parkeren op werkdagen van 09.00 tot en met 19.00 uur, op koopzondagen van 12.00 tot en met 18.00 uur en op koopavond (donderdag) van 09.00 tot en met 22.00 uur.

Lees meer

Meer over Sittard-Geleen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website