Lockdown in Nederland

De Nederlandse overheid raadt aan zoveel mogelijk thuis te blijven en drukte te vermijden. Wil je op pad in Zuid-Limburg of heb je er een vakantie gepland? Ga dan veilig op pad.

Pater Karel Kapel

Munstergeleen Bezoek website

Pater Karel Kapel

Pater Karel Kapel Pater Karelweg 1Munstergeleen 046-4525242 Stuur e-mail Naar de website
Het wonderlijke verhaal van Pater Karel, een ‘gewone’ Limburgse jongen met helende handen, wordt op vele plekken herinnerd. Tussen Sittard en Geleen ligt het plaatsje Munstergeleen, waar op 11 december 1821 Joannes Andreas Houben werd geboren. 

In de volksmond staat hij echter beter bekend als Pater Karel. Deze bijzondere Limburger begon zijn leven als jonge jongen dus in het Zuid-Limburgse Munstergeleen en vervolgde zijn weg via België naar Engeland en Ierland. 

De pater sprak slecht Engels en kon daarom niet preken. Met zijn luisterend oor en helende krachten nam hij echter de zorgen van velen weg. Hij troostte veel zieken en rijken en zou zelfs twee doodzieke mensen hebben genezen. 

Deze gewone Limburgse jongen was dus een baken van hoop en troost voor honderden mensen. Tot op heden herdenken de mensen deze wonderdoener, wiens wortels in Zuid-Limburg lagen.  

Op verschillende plekken waar Pater Karel verbleef, werd en wordt hij herdacht. Zo trokken duizenden Ieren bij zijn dood naar Mount Argus om hem de laatste eer te bewijzen. 

Bij het geboortehuis aan de Geleenbeek is de schuur in 1954 ingericht tot Mariakapel met een speciale hoek ter ere van pater Karel. De kapel is een plek waar mensen kracht en hoop vinden, wanneer ze daar komen voor een kort gebed, om een kaarsje aan te steken of om een wandeling te maken in de tuin. 

Jaarlijks bezoeken duizenden mensen de Pater Karel Kapel om een kaarsje op te steken. 

Overzicht

Adres
Pater Karelweg 1, Munstergeleen
046-4525242
Openingstijden en tarieven

De Kapel is elke dag geopend van 09.00-18.00 uur.
De winkel en het museum zijn van dinsdag t/m zondag geopend van 14.00-17.00 uur.

Gehandicapten

Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Stuur een mail.

Verstuur een mail naar Pater Karel Kapel. Uw bericht wordt na een klik op "Verstuur" direct verstuurd.

Oeps, niet alle velden zijn juist ingevuld. Deze velden zijn gemarkeerd.

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website