Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen.

Natuurtransferium Biesenhof

Geleen Bezoek website

Natuurtransferium Biesenhof

Natuurtransferium Biesenhof Biesenweg 1Geleen 046-4432003 Stuur e-mail Naar de website
Net aan de voet van de Sweikhuizerberg, in de schitterende omgeving van het Geleenbeekdal en het Stammenderbos, vind je het Natuurtransferium Biesenhof. Deze typisch Limburgse carré hoeve heeft een rijke historie. De eerst bewaard gebleven documenten stammen uit 1259 en maken melding van de verkoop van een gebouw met grond aan de Duitse Orde. Niet veel later stichtte de Duitse Orde hier een commanderij. Deze had naast een geestelijke taak ook een militaire functie.

De 750 jaar oude hoeve is geheel gerestaureerd en beschikt nu over een restaurant, brasserie en wintertuin. Hier zijn alle ingrediënten aan te treffen voor een afwisselend dagje uit: natuur, cultuur, lekker eten, folklore en monumenten. Het gebied is één van de mooiste wandelgebieden van Zuid-Limburg. Diverse wandelroutes, zoals het Pieterpad, doorkruisen de wandelgebieden. De natuur rond de Geleenbeek is onder de naam Corio Glana compleet heringericht. Wandel vanaf het natuurtransferium stroomopwaarts tot het centrum van Sittard of stroomafwaarts tot Benzenrade in Heerlen. 

Het is ook mogelijk om hier te mountainbiken via de Windraakroute of te fietsen via het internationale fietsknooppuntennetwerk. Het natuurtransferium Biesenhof is te bereiken door de fietsknooppunten van 37 naar 114 (het transferium is gelegen aan de overzijde van het spoor) te volgen of door in de navigatie Biesenweg 1 te Geleen in te geven. Klik hier voor alle routes in de gemeente Schinnen. Op www.limburgwinkel.nl zijn kaarten voor het gebied te koop.

Overzicht

Adres
Biesenweg 1, Geleen
046-4432003
Openingstijden en tarieven

Het Natuurtransferium in Sweikhuizen is voor bezoekers dagelijks toegankelijk.

Gehandicapten

Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Stuur een mail.

Verstuur een mail naar Natuurtransferium Biesenhof. Uw bericht wordt na een klik op "Verstuur" direct verstuurd.

Oeps, niet alle velden zijn juist ingevuld. Deze velden zijn gemarkeerd.

Routes in de buurt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen Fietsen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website