Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen.

Ligne Sittard

Sittard Bezoek website

Ligne Sittard

Ligne Sittard Ligne 1Sittard Naar de website
Ligne is dé nieuwe ontmoetingsplek van Sittard, gelegen aan de rand van het oude centrum van Sittard. In Ligne liggen een bibliotheek, filmhuis, museum, hogeschool, zorgwoningen, appartementen, winkels en horeca. Onder het complex ligt een parkeerplaats en fietsenstalling. Op het plein tussen de gebouwen is het gezellig vertoeven en vinden tal van evenementen plaats. Deze gevarieerde mix geeft Ligne een geheel eigen en onderscheidend karakter en vooral veel levendigheid.
 
Ontmoetingsplek
In Ligne werken museum, filmhuis, hogeschool en bibliotheek intensief samen. Al deze ‘bewoners’ delen de functies van Ligne. Zo gebruikt de hogeschool overdag de filmzalen van het filmhuis als collegezaal en zijn de bibliotheek van Zuyd en bibliotheek De Domijnen volledig tot één bibliotheek geïntegreerd. Daar waar mogelijk werken ze ook inhoudelijk samen, zodat Ligne een unieke en dynamische omgeving is met optimale mogelijkheden om elkaar te ontmoeten. Met winkels, horeca en een levendig plein in het midden, is Ligne dé nieuwe ontmoetingsplek van Sittard.
 
Openbare ruimte
Ook de openbare ruimte maakt een belangrijk deel uit van het nieuwe gebied. Naast het plein ontstaat een verbinding met de groene schootsvelden en zal de Keutelbeek langs Ligne gaan stromen. De werkzaamheden aan de openbare ruimte duren nog tot de zomer van 2017.

Overzicht

Adres
Ligne 1, Sittard
Openingstijden en tarieven

Bekijk de website voor de verschillende openingstijden binnen Ligne

Gehandicapten

Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website