Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen.

Kloosterkwartier Sittard

Sittard

Kloosterkwartier Sittard

Kloosterkwartier Sittard Oude markt 37Sittard
Het Kloosterkwartier is een ensemble van 7 rijksmonumenten. Het bestond ooit uit 2 aparte kloosters: Het Dominicanerklooster en het Ursulinenklooster, gelegen aan weerszijden van de Basiliek. In de loop der eeuwen zijn de gebouwen steeds uitgebreid, waardoor het nu  een aaneengesloten complex is.  

Het Dominicanenklooster werd gebouwd in de 17e eeuw door de paters Dominicanen. Er zijn verschillende kloosterordes in het gebouw actief geweest, onder andere de Jezuïeten en de Franciscanen. Alle drie de kloostergemeenschappen verzorgden onderwijs. 

Leerlingen van ver buiten Sittard volgden onderwijs in hun instituten met de welluidende namen: Collegium Albertinum, Collège Saint-Louis en Missiecollege Sint-Francisus Solanus. In het voormalige Ursulinenpensionaat is nu het prachtige kloosterhotel Merici gevestigd.

Overzicht

Adres
Oude markt 37, Sittard
Openingstijden en tarieven

Niet van toepassing.

Gehandicapten

Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website