Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen.

Gemmakapel

Sittard Bezoek website

Gemmakapel

Gemmakapel Leyenbroekerweg 52Sittard 046-4512099 Naar de website
De Gemmakapel is gewijd aan de Heilige Gemma Galgani. De zusters van het Kostbaar Bloed zorgen ervoor dat de kapel toegankelijk is voor de vele vereerders van de H. Gemma die in 1940 heilig is verklaard. In het slotklooster bij deze kapel woonden tot 1997 de zusters Passionistinnen. Nu deze zusters het klooster hebben verlaten om naar een verzorgingstehuis te gaan, wordt hun werk voortgezet door twee Liefdezusters van het Kostbaar Bloed.

Glas in Lood ramen
Bij de voltooiing van de kapel heeft Joep Nicolas, maker van een serie gebrandschilderde ramen uit 1938, de ramen in de kapel geplaatst. In deze ramen zijn verschillende heiligen afgebeeld. In een groot rond raam is Gemma afgebeeld, omringd door scènes uit haar leven; daarnaast een raam met passionistenheiligen en - zaligen als de Heilige Paulus van het Kruis, de Heilige Gabriël, Dominicus van de Moeder Gods, Carolus Houden en zuster Crucifixa. Een raam met O.L. Vrouw Moeder van Smarten completeert de serie. Deze glas-in-loodramen beelden de strijd tussen goed en kwaad uit.

Toon Hermans
Toon Hermans had een bijzondere verering voor de H. Gemma. Zijn moeder hield ter ere van de H. Gemma een novene toen hij in zijn jeugd ernstig ziek was. In de kapel heeft Toon met Rietje zijn veertigjarig huwelijksfeest gevierd en is ook zijn uitvaartdienst gehouden. Op het bidprentje van Toon stond de beeltenis van de H. Gemma. De Gemmakapel is dagelijks te bezoeken voor wie troost zoekt in stilte en gebed, uit dankbaarheid of een goed gesprek.

Overzicht

Adres
Leyenbroekerweg 52, Sittard
046-4512099
Openingstijden en tarieven

In de wintertijd elke dag van 8.00-18.00 uur.
In de zomertijd elke dag van 8.00-19.00 uur.
De zusters zijn dagelijks aanwezig van 9.00-11.30 en van 13.30-15.00 uur (met uitzondering van de zondagmiddag).

Gehandicapten

Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website