Open monumenten dag Sittard-Geleen

'Duurzaamheid in Sittard-Geleen'

Voor Open Monumentendag 2022 op 10 en 11 september is als thema gekozen: ‘Duurzaamheid’. Ook dit jaar zullen weer activiteiten en rondleidingen worden aangeboden, waarin monumenten kunnen worden bezocht. Het volledige programma zal binnenkort op deze webpagina worden geplaatst.

Open monumentendag rondleidingen 2022

 1. Monumenten rondleiding gemeentehuis Geleen

  Monumenten rondleiding gemeentehuis Geleen Wilt u deelnemen aan de gratis geleide monumentenwandeling op 10 en 11 september door het oudste deel van het gemeentehuis van Geleen? Klik hier voor meer informatie en meld u aan.

 2. Monumenten rondleiding Salviuskerkje Limbricht

  Monumenten rondleiding Salviuskerkje Limbricht Wilt u deelnemen aan de gratis geleide monumentenwandeling op 10 september door het Salviuskerkje Limbricht? Klik hier voor meer informatie en meld u aan.

 3. Monumenten rondleiding Obbicht toren oude Willibrorduskerk

  Monumenten rondleiding Obbicht toren oude Willibrorduskerk Wilt u deelnemen aan de gratis geleide rondleiding op 11 september door de oude Willibrorduskerk in Obbicht? Klik hier voor meer informatie en meld u aan.

 4. Monumenten rondleiding Munstergeleen en Abshoven

  Monumenten rondleiding Munstergeleen en Abshoven Wilt u deelnemen aan de gratis geleide rondleiding op 10 september door de historische kern van Munstergeleen en Abshoven? Klik hier voor meer informatie en meld u aan.

 5. Monumenten rondleiding Sittard

  Monumenten rondleiding Sittard Wilt u deelnemen aan de gratis geleide rondleiding op 11 september door de historische kern van Sittard? Klik hier voor meer informatie en meld u aan.

Openstellingen monumentendag 2022

 1. Bezoek ‘t Kirkske in Lindenheuvel

  Bezoek ‘t Kirkske in Lindenheuvel Tijdens Open Monumentendag 2022, dat in het teken staat van het thema ‘duurzaamheid’, kan op zondag 11 september van 10.00 tot 15.00 uur ‘t Kirkske in Lindenheuvel worden bezocht.

 2. Bezoek ’t Barbara Zaelke in Lindenheuvel

  Bezoek ’t Barbara Zaelke in Lindenheuvel Bezoek ’t Barbara Zaelke in Lindenheuvel Tijdens Open Monumentendag 2022, dat in het teken staat van het thema ‘duurzaamheid’, kan op zaterdag 10 september van 10.00 tot 12.00 uur ’t Barbara Zaelke in Lindenheuvel worden bezocht.

 3. Bezoek ‘de Boerderie’ in Geleen

  Bezoek ‘de Boerderie’ in Geleen Bezoek ‘de Boerderie’ in Geleen Tijdens Open Monumentendag 2022, dat in het teken staat van het thema ‘duurzaamheid’, kan op zaterdag 10 september van 11.00 tot 13.00 uur ‘de Boerderie’ in Geleen worden bezocht.

 4. Bezoek de H. Engelbewaarders kerk in Lindenheuvel

  Bezoek de H. Engelbewaarders kerk in Lindenheuvel Tijdens Open Monumentendag 2022, dat in het teken staat van het thema ‘duurzaamheid’, kan op zondag 11 september van 10.00 tot 15.00 uur de vrijstaande klokkentoren van de H. Engelbewaarderskerk in Lindenheuvel worden bezocht.

 5. Bezoek de Sint-Janskluis in Geleen

  Bezoek de Sint-Janskluis in Geleen Op 10 en 11 september zijn de landelijke Open Monumentendagen 2022. Ook Sittard-Geleen doet weer mee. Het thema van dit jaar is 'Duurzaamheid’, waarin het mogelijk is om monumenten te bezoeken in verschillende historische kernen van Sittard-Geleen, zo ook de Sint-Janskluis in Geleen.

 6. Watermolen Grevenbicht en oorlogsmuseum Maaskant ‘44

  Watermolen Grevenbicht en oorlogsmuseum Maaskant ‘44 Op 10 en 11 september zijn de landelijke Open Monumentendagen 2022. Het thema van dit jaar is 'Duurzaamheid’, waarin het mogelijk is om monumenten te bezoeken in Sittard-Geleen, zo ook de de watermolen van Grevenbicht en het daarbij gelegen oorlogsmuseum Maaskant ’44.

 7. Bezoek Schipperskerk

  Bezoek Schipperskerk Op 10 en 11 september zijn de landelijke Open Monumentendagen 2022. Ook Sittard-Geleen doet weer mee. Het thema van dit jaar is 'Duurzaamheid’, waarin het mogelijk is om monumenten te bezoeken in verschillende historische kernen van Sittard-Geleen, zo ook het dorp Schipperskerk.

 8. Bezoek de RK Urnenhof

  Bezoek de RK Urnenhof Op 10 en 11 september zijn de landelijke Open Monumentendagen 2022. Ook Sittard-Geleen doet weer mee. Het thema van dit jaar is 'Duurzaamheid’, waarin het mogelijk is om monumenten te bezoeken in verschillende historische kernen van Sittard-Geleen, zo ook de RK Urnenhof.

 9. Bezoek de Pater Karel Kapel

  Bezoek de Pater Karel Kapel Op 10 en 11 september zijn de landelijke Open Monumentendagen 2022. Het thema van dit jaar is 'Duurzaamheid’, waarin het mogelijk is om monumenten te bezoeken in verschillende historische kernen van Sittard-Geleen, zo ook de Pater Karel Kapel in Munstergeleen.

Gratis informatieboekje ‘OMD 2022’

Meer informatie over de activiteiten en de verschillende monumenten in de historische kernen vind je ook in het informatieboekje ‘OMD 2022’. Vanaf zaterdag 10 september kan het boekje tijdens openingsuren bij onderstaande locaties gratis worden afgehaald:

Born
- Kasteelpark Born, Kasteelpark 38

Geleen
- boekhandel Bruna, Markt 108 Geleen 
- leeswinkel Geleen / Bibliotheek – De Domijnen, Salmstraat 31 
- gebouw Heemkundevereniging Geleen aan de Jupiterstraat 35a
- ’t Barbara Zaelke, Javastraat 1 (Lindenheuvel)

Grevenbicht
- Watermolen, Watermolenstraat 12

Limbricht
- Salviuskerk, Platz 2

Munstergeleen
- Pater Karel Museum, Pater Karelweg 1

Schipperskerk
- Schipperskerk, Sterre der Zeeplein 12

Sittard
- kerken binnenstad 
- Visit Zuid-Limburg Experience Sittard-Geleen, Rosmolenstraat 2
- Double Tree by Hilton, Parklaan 4
- Boekhandel Krings, Brandstraat 23

Brochures vorige edities OMD Sittard-Geleen

Meer over Sittard-Geleen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website