Culinair genieten in Sittard-Geleen

Sittard-Geleen is een Bourgondische stad. Dat zie je terug in de vele restaurantjes en kroegen. En aan de evenementenkalender die het hele jaar door boordevol zit. Cultuurliefhebbers genieten van het historische erfgoed en de verrassende cultuuragenda. Eigenlijk is het uitgaansleven in Sittard-Geleen net zo divers als de stad zelf. Vergeet vooral niet te proeven van de heerlijke lekkernijen die zo typisch zijn voor deze regio.

Bourgondisch genieten in Sittard-Geleen

De lekkerste koffie van Nederland

Ben je dol op koffie? Dan ben je in Sittard op de juiste plek. Coffee Mundo, op zowel de markt in Sittard als bij het nieuwe Ligne, is de winnaar van de AD Koffietest 2016. De koffiebar schenkt de lekkerste koffie van Nederland volgens de jury van de Koffietest.

Meer over Coffee Mundo

Lekker eten en drinken op de historische markt van Sittard

Culinaire wandelingen in Sittard-Geleen

In Sittard-Geleen kun je culinair genieten combineren met een leuke wandeling. Ga eens loupentaere Hepkes Pruive in Zitterd, of ontdek de leukste kroegjes bij het wandelen langs de Sittardse Brandslang. Bekijk hier het overzicht van alle culinaire wandelingen in Sittard-Geleen.

Sven Kools
Sven Kools Lekker Krombroodjes rapen!

Al sinds 1923 worden in Sittard Halvemaanvormige broodjes, zogenaamde krombroodjes, van een helling in de Kollenberg te grabbel gegooid voor kinderen. Ieder jaar halverwege de vastenperiode, halfvasten, worden zo'n 15.000 broodjes uitgegooid door het Sittardse Krombroodcomité en een jaarlijkse eregast. Lees hier meer over het Krombroodrapen.

Meer over Sittard-Geleen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website