Simac Ladies Tour

Sittard Bezoek website

Simac Ladies Tour

Simac Ladies Tour Diverse locatiesSittard Naar de website
Holland Ladies Tour
Deze etappekoers werd in 1998 opgericht op initiatief van onder anderen wielerduizendpoot Wim van Duivenbode en toenmalig vrouwen coördinator Leo van der Wal. 

De gedachte was dat een land met zoveel sterke teams en rensters een volwaardige eigen ronde nodig had naast alle eendagswedstrijden en enkele kleine rittenkoersen die er waren.

Het was het perfecte moment ermee te beginnen, want kort daarop vond het WK in Nederland (Valkenburg) plaats. Op 15 september 1998 werd de eerste etappe ooit van de Simac (Holland) Ladies Tour verreden.

Die eerste rit was een proloog van 4,6 kilometer rond Ter Aar. Leontien Zijlaard-Van Moorsel is een prima eerste naam voor op de erelijst met die allereerste ritzege, al was het Elsbeth Vink die de eerste editie in 1998 won. 

Van Moorsel zou de editie daarna wel op haar naam brengen. Andere Nederlandse eindwinnaressen werden Mirjam Melchers, Debbie Mansveld, Marianne Vos (vier keer), Ellen van Dijk, Chantal Blaak en Annemiek van Vleuten.

Maar ook klinkende buitenlandse namen als Petra Rossner, Susanne Ljungskog, Kristin Armstrong en LIsa Brennauer prijken op het palmares van deze ronde. 

Nog altijd probeert de organisatie waar mogelijk in te spelen op het dan snel naderende WK. Het rittenschema biedt een mix van sprintritten (wat in Nederland ook gemakkelijk waaieretappes kunnen zijn) selectieve etappes door de heuvels en minimaal één tijdrit. 

Ina Yoko-Teutenberg (tegenwoordig ploegleidster) is met haar veertien ritzeges vooralsnog de renster met de meeste etappeoverwinningen op haar naam. 

Sinds enkele jaren mag de Simac Ladies Tour het predicaat Women’s WorldTour dragen als enige etappekoers in de Benelux. Waarmee een wedstrijd op hoog niveau met de beste teams en rensters ook een officiële status heeft gekregen.

Simac Ladies Tour 2022
Simac Ladies Tour heeft het etappeschema 2022 klaar. In een gevarieerd etappeschema worden Lelystad, Ede, Gennep, Landgraaf, Sittard-Geleen en uiteindelijk Arnhem aangedaan. Ten opzichte van het afgelopen jaar heeft de organisatie de accenten iets verlegd.

Zo is er dit jaar één tijdrit, die voert over geaccidenteerd terrein. Rond Landgraaf is een echte Limburg-etappe toegevoegd. In deze etappe wordt onder meer drie keer de Cauberg aangedaan.

Etappes:
30/08: rit 1: Lelystad-Lelystad: 141 kilometer.
31/08: rit 2: Ede-Ede: 117 kilometre.
01/09: rit 3: Gennep-Gennep: 139 kilometer.
02/09: rit 4: Landgraaf-Landgraaf: 137 kilometer.
03/09: rit 5: Individuele tijdrit Sittard-Geleen: 17 kilometer.
04/09: rit 6: Arnhem-Arnhem 150 kilometer.

Raadpleeg de website voor meer informatie.

Overzicht

Data 30-8-2022 t/m 4-9-2022
Contact
Diverse locaties, Sittard

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website