Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen.

Schoonheid & Verval

Sittard Bezoek website

Schoonheid & Verval

Schoonheid & Verval Museum Hedendaagse Kunst De DomijnenSittard 088-5995544 Naar de website
Het Bulgaarse schildertalent Dimitar Genchev (Plovdiv, 1985) en bekende Belgische beeldhouwer Peter Buggenhout (Gent, 1963) zijn gefascineerd door verval. Zij tonen de sublieme schoonheid van onttakelde fabrieken, vuilnis en puin. Het voormalige Oostblok levert vele schildertalenten af, van de Leipziger Schule tot de Roemeense school van Cluj. 

Ook Dimitar Genchev is een fantastische schilder, dankzij de gedegen schildertraining die hij sinds zijn twaalfde kreeg. Hij stak zijn licht op bij de klassieke meesters in het Rijksmuseum en bezocht de vooruitstrevende Rijksakademie in Amsterdam. Met 40 werken is dit de eerste museale overzichtstentoonstelling van deze Bulgaarse schilder in Nederland. Peter Buggenhout verwierf internationale bekendheid met zijn imposante sculpturen van geroest ijzer, puin, slachtafval, stof en vuil. 

Abjecte materialen die mensen anders geen blik waardig keuren en die angst inboezemen. Hun oorspronkelijke functie is niet meer te achterhalen.

Overzicht

Prijs

€ 6,50.

Data 27-9-2020 t/m 29-11-2020
Contact
Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen, Sittard
088-5995544

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website