Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen.

Rivivere

Sittard Bezoek website

Rivivere

Rivivere Erfgoedcentrum De DomijnenSittard 088-5995577 Naar de website
Rivivere (ww) herleven, nieuw leven inblazen, herbeleven. Een mooie samenklank van de lokale kunstenaar Theresie Tholen en de landelijk bekende dichter Simon van der Geest. Beide hebben ze zich laten inspireren door elkaar en door de afgeschreven spullen uit het archief. 

Ze hebben hier nieuw leven in weten te blazen, te zien in de expositie Rivivere. Conservator Kitty Jansen-Rompen van Erfgoedcentrum De Domijnen werd getroffen door het werk van beeldend kunstenaar Theresie Tholen en door de manier waarop zij oude voorwerpen nieuw leven weet in te blazen. 

Zij nodigde haar uit om een expositie te verzorgen en vroeg of zij daarbij gebruik wilde maken van afgekeurde spullen uit de depots. Tholens nieuwsgierigheid was gewekt. Schrijver/dichter Simon van der Geest werd gevraagd gedichten te schrijven bij deze objecten. 

‘Meteen trof me de humor, de vervreemding en de vertelkracht toen ik haar objecten zag'. De opening van de expo is afhankelijk van de op dat moment geldende maatregelen.

Overzicht

Prijs

€ 6,50.

Data 29-4-2021 t/m 2-5-2021
Contact
Erfgoedcentrum De Domijnen, Sittard
088-5995577

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website