Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen.

Jubileumexpositie Pater Karel

Munstergeleen Bezoek website

Jubileumexpositie Pater Karel

Jubileumexpositie Pater Karel Pater Karelkapel, Pater Karelweg 1Munstergeleen 06-27300714 Naar de website
In een Limburgse vakwerkhoeve aan de rand van Munstergeleen ligt de geboortekamer en de Kapel van Pater Karel (1821-1893). De heilig verklaarde Pater Karel, groeide hier op, maar bracht een deel van zijn leven door in Mount Argus, Dublin. 

Mensen worden geraakt door de stille plek aan de Geleenbeek en door de persoon Pater Karel. Dit jaar is het 200 jaar geleden dat Pater Karel geboren werd. De museum-commissie van de kapel wil deze bijzondere gebeurtenis herdenken met een thema-expositie van 9 professionele kunstenaars met werk geïnspireerd op het leven van Pater Carolus Houben. Te weten:

Jos Solberg, Matti Heijmans, Marjon Merkelbach, Michelle Faaij, Joep van Kerkom, Cees Alfrink, Willem Vermeer, George Daemen en Nic Heffels. De vernissage (voor genodigden) vindt op zondag 6 juni om 15.00 uur plaats. 

Overzicht

Data 6-6-2021 t/m 6-1-2022
Contact
Pater Karelkapel, Pater Karelweg 1, Munstergeleen
06-27300714

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website