Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen.

200 jaar Dochters van de Goddelijke Voorzienigheid

Sittard Bezoek website

200 jaar Dochters van de Goddelijke Voorzienigheid

200 jaar Dochters van de Goddelijke Voorzienigheid Erfgoedcentrum De DomijnenSittard 088-5995555 Naar de website
In 2022 vieren de Dochters van de Goddelijke Voorzienigheid van Créhen (Fr.) hun 200-jarig jubileum. Dit jubileum wordt door Erfgoedcentrum De Domijnen aangegrepen om een expositie over de geschiedenis van deze orde en hun betekenis voor de regio te maken. 

Hun komst naar Limburg heeft alles te maken met de grote spanningen tussen kerk en staat in Frankrijk rond 1900. Kloosterorden waren niet langer gewenst en zij zochten daarom elders hun onderkomen. 

Na hun komst naar Limburg worden de Dochters actief in het onderwijs, kinderopvang, verpleging en zielzorg. Al decennialang zetten ze zich met ziel en zaligheid in voor de Westelijke Mijnstreek. Zonder deze zusters zou Zuyderland niet bestaan. 

Foto’s, documenten en objecten die vooral door de orde ter beschikking zijn gesteld geven en goed beeld van 200 jaar geschiedenis van een leven voor de zorg. Voor velen zal het een feest van herkenning zijn.

Overzicht

Prijs

€ 6,50.

Data 4-10-2021 t/m 9-1-2022
Contact
Erfgoedcentrum De Domijnen, Sittard
088-5995555

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website