Evenementen

Het hele jaar door in Sittard-Geleen

Sittard-Geleen is onlosmakelijk verbonden met evenementen en festivals. Tijdens wervelende jaarlijks terugkerende evenementen wordt Sittard-Geleen omgetoverd in een wereld van muziek, theater, zang en dans. Een stad boordevol activiteiten dus, met voor elk wat wils!

Binnenkort in Sittard-Geleen

Jaarlijkse top events!

1

Wentjerdruim

Zelfs in de wintermaanden is er genoeg te beleven in Sittard-Geleen. Dan is het tijd voor de Wèntjerdruim, of wel de Winterdroom, een sfeervol winterevent met een groot aantal activiteiten. Eén daarvan is het bijzondere Limburgs Kerstcircus, dat zijn circustent traditioneel opzet aan de rand van de historische binnenstad.

Meer over Wèntjerdruim
2

Oktoberfeest Sittard

Wie Sittard-Geleen zegt, die zegt ook Oktberfeest: het grootste Oktoberfeest van Nederland en het grootste najaarsfestival van het zuiden. Volgens National gegographic zelfs enen van de beste 10 oktoberfeesten ter wereld. Met tienduizenden bezoekers uit het hele land en van ver over de landsgrenzen, is dit evenement in korte tijd uitgegroeid tot een evenement van formaat. Op het programma staan internationale toppers, een grote kermis en sfeervolle feestpaviljoens. Daarom is dit gote volksfeest niet meer weg te denken uit de stad. Met of zonder 'lederhosen', het Oktoberfesst is een genot voor iedereen.

Meer over het Oktoberfeest Sittard
3

St. Rosa festival

Augustus staat in Sittard traditioneel in teken van het beschermvrouwe Sint Rosa de Lima, dit wordt steevast gevierd met de processie op de laatste zondag van augustus van de Rosakapel naar de Sint Michielskerk voor de Heilige Mis. Rondom deze katholieke viering zijn er op diverse plekken in de binnenstad en aan de rand daarvan culturele evenementen te vinden. Met een nostalgische kermis, een echt circus, verschillende exposities, koopzondag en heel veel live muziek is Sint Rosa een familiefestival voor jong en oud dat diepgeworteld zit in de historie van Sittard.

Meer over Sint Rosa festival
4

Gelaender Kirmes

Nog vóór de Pinksteren vind je jaarlijks een van de grootste kermissen van het zuiden van Nederland in Geleen met de Gelaender Kirmes. Ieder jaar opnieuw kan men genieten van meer dan negentig verbluffende attracties voor jong en oud. Laat je uitdagen door spectaculaire trekpleisters en geniet van een randprogramma vol straattheater en leuke horeca-activiteiten in het hart van Geleen.

Meer over de Gelaender Kirmes
5

St. Joep

Liefhebbers van nostalgische jaarmarkten kunnen hun hart ophalen op de St. Joepmarkt in Sittard. De geschiedenis vertelt dat de burgemeester van Sittard al in 1802 toestemming vroeg voor de markt. En standwerkers wensen elkaar nu nog op deze 19e maart een gelukkig nieuwjaar: het is na een lange winterslaap voor hen het begin van het standwerkersseizoen. En dat betekent dat de ruim vijf kilometer lange markt een shopwalhalla is: hier vind je een geweldige sfeer en leuke koopjes.

meer over st. joep

Nog meer jaarlijkse top events

Meer over Sittard-Geleen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website